Omgeving

Omgeving

Zelhem
Weidebosch Wellness Vakantiewoningen bevindt zich nabij het gezellige plaatsje Zelhem. Zelhem was tot 2005 een zelfstandige gemeente en hoort sindsdien bij de gemeente Bronckhorst, gelegen in de Achterhoek. De bijnaam van Zelhem is “het groene hart van de Achterhoek”. Lopend of fietsend naar het dorpje Zelhem waar u ruim de keuze heeft uit meerdere eetgelegenheden en gezellig terrasjes. Ook kunt u vanaf uw eigen huisje een bestelling laten bezorgen.

Het dorp zelf heeft onder meer een eigen overdekt zwembad. U heeft hier ruim de keuze uit meerdere eetgelegenheden en terrasjes, zoals eetcafé De Groes, De Smoks en Ellens Restaurant. Daarnaast zijn er ook cafetaria’s, een pizzeria en een Chinees restaurant.

In de omgeving zijn diverse leuke wandel- en fietsroutes af te leggen. Een populair opstappunt is T.O.P in Zelhem. Als u geen fietsen heeft meegenomen, kunt u die in Zelhem huren. Ook kunt u kiezen voor een wandeling met een ezel, bij Ezelstal de Edelingen. Ook is er een Boerderijmuseum te vinden. Voor kinderen is een bezoek aan Bubbelbaloost een aanrader. Hier kunnen zij voetballen in een plastic bal.

Zelhem ligt op ongeveer een kilometer afstand van de vakantiewoningen. Natuurlijk is heel provincie Gelderland geschikt voor verschillende uitjes en ook goed bereikbaar.

Doetinchem
De stad Doetinchem is een van de grotere kernen van de Achterhoek, gelegen aan de Oude IJssel. De gemeente telt ongeveer 57.000 inwoners en ligt op ongeveer vier kilometer afstand van Weidebosch. Het centrum van Doetinchem biedt een grote verscheidenheid aan leuke winkels en kroegjes. De stad heeft een eigen Stadsmuseum en het Openbaar Vervoer Museum.

Ook is Doetinchem rijk aan natuurschoon, zoals landgoed de Slangenburg, met een prachtig kasteel en een hertenkamp. Verder kent Doetinchem natuur- en wandelpark Koekendaal en de Kruisbergse bossen.

Uitermate geschikt voor kleinere kinderen is het attractiepark Land van Jan Klaassen. Subtropisch zwembad Rozengaarde is eveneens ideaal voor een leuk uitje. Daarnaast heeft Doetinchem een bioscoop en een schouwburg.

Ook de moeite waard om te bezoeken

Bronckhorst Het kleinste stadje van Nederland
Dieren www.spelerij.nl
Lievelde www.binnenpret.nl
Sinderen www.koffieboerderij.nl
Ruurlo www.zwembad-demeene.nl
www.cactusoase.nl
www.heikamp.nl
www.doolhofruurlo.nl
www.klimbos.nl/klimbos-achterhoek/
Varsseveld www.4aanhetplein.nl
Apeldoorn www.koninginjulianatoren.nl
www.paleishetloo.nl
www.apenheul.nl
Arnhem www.burgerszoo.nl
www.openluchtmuseum.nl
Zutphen Oude Hanzestad
Doesburg Mosterdstad
Hanzestad
Borculo www.brandweermuseum.nl
www.kristalmuseum.nl
Vorden Acht-Kastelenroute
Eibergen www.hofvaneckberge.nl
Toldijk www.duckstoer.nl